ASSORTIMENT

Klik hier voor onze prijslijst.

 

Triple W heeft een uitgebreid scala aan wijnen in zijn assortiment.  Van licht, fris wit tot vol, krachtig rood en een spannend aanbod van zoete wijnen uit diverse landen. De exclusieve champagnes en de mousserende wijnen zijn ook van top kwaliteit en verdienen speciale aandacht.

 

Neem eens een kijkje op onze assortimentslijst en laat u verrassen door de vele keuze´s qua smaken, combinaties en vriendelijke prijzen.

 

De prijzen zijn per fles en inclusief BTW. De prijzen zoals die vermeld staan zijn consumentenprijzen.

Indien U een lijst met horeca prijzen wilt hebben, stuur dan een email naar info@triplewines.com en ik zal deze lijst naar u mailen.

 

Vanaf 2 dozen geldt er een korting van 10% en vanaf 4 dozen wordt de wijn persoonlijk en gratis bij u afgeleverd. Het is ook mogelijk om een doos samen te stellen met een mix van wijnen.

 

 

 

 

 

 

Bodega Tukma, Argentinie, Salta

 

Gelegen in de Calchaquí Vallei van het noordwesten van Argentinië, in de buurt van de Andes en met wijngaarden verspreid over de oude regio Tukmanao, Bodega Tukma redt en brengt een eerbetoon aan de wortels van de regio met zijn grote hoogte wijnen. Tussen twee en drie duizend jaar geleden, in dezelfde dalen, leerde de mens om het land te bewerken. Tegenwoordig geven deze valleien een van de beste omgevingen voor de produktie van unieke wijnen.

 

Angastaco Valley

Diepe bodem, rijk aan organische stof, medium-body en donkere kleuren: Angastaco gronden behoren tot de meest vruchtbare in de valleien van Calchaquies. Het weer, zonnig en winderig het hele jaar door, is erg gezond voor de wijnstokken, ze rijpen langzaam. Het irrigatiesysteem is mantel: het komt voort uit de wateren die naar beneden komen van de uitlopers en vormen de rivier Angastaco, waar de kanalen worden gevormd door met de hand gebouwde stenen uit de Inca periode.

 

Onze Torrontés is meer dan 40 jaar oud. Onderstammen geplant en geleidt in een wijnstok zijn natuurlijk bemest door kuddes grazende schapen, de perfecte co-existentie.

 

TOP

 

 

Pondview, Canada, Ontario

 

Met meer dan drie generaties aan ervaring in het maken van wijn, Pondview Estate Winery is een van de nieuwste toevoegingen aan de Four Mile Creek appellation in het hart van Niagara's wijn landschap.

Het familiebedrijf wordt geleid door Luciano (Lou) en Adriana Puglisi, met een druiventeelt traditie doorgegeven van de ene generatie naar de volgende. De Europese gevoeligheid is geworteld in het Italiaanse erfgoed en is een groot deel van de Pondview ervaring.

 

Het Puglisi familie verhaal begint in Sicilië, Italië vele jaren geleden. Het gezin verbouwde eerst wijnstokken en hun eigen geproduceerde wijn, wat veel Italianen deden.

 

Toen Giuseppe Puglisi emigreerde naar Canada in 1965, bracht hij met zich mee zijn passie voor de druiventeelt en het wijn maken. Het is zijn zoon, Lou, die het stokje heeft overgenomen en nu de familietraditie voortzet. Hij heeft deze traditionele kunstvorm omarmd en heeft enkele van de beste wijnen in de Niagara regio gemaakt.

Luciano´s enthousiasme en respect voor het wijnbouw proces, samen met zijn toewijding en inzet voor uitmuntendheid, leverde hem de prestigieuze titel op van Grape King in 2008, uitgereikt door het ministerie van Landbouw aan de beste wijngaard beheerder in Ontario.

 

Het geheim van het succes van Pondview Estate Winery is de lang gekoesterde overtuiging van de familie Puglisi:

Goede wijn is een harmonie van de aarde en de wijnstok.

 

TOP

 

 

El Principal, Chili

 

De wijnmakerij is vernoemd naar de Picunche Chief Andetelmo, bekend als 'El Principal', meester van de landen waar vandaag onze wijnmakerij ligt aan de voet van het Andesgebergte in de Alto Maipo Valley. De visie van deze inheemse leider, evenals zijn edele en vreedzame karakter heeft het respect verdiend van de Spanjaarden en inspireerde een geschiedenis van samenwerking en culturele uitwisseling die vandaag de dag nog plaatsvinden. Nu, ruim 400 jaar later, leeft de geest van de Chief Andetelmo voort in onze wijnen als een zuivere uitdrukking van de edelheid van onze geschiedenis en de kwaliteit van ons unieke terroir.

 

Opgericht in 1992, Viña El Principal was oorspronkelijk een samenwerkingsverband tussen Jorge Fontaine, eigenaar van de Hacienda El Principal, en de Franse wijnmaker Jean Paul Valette, de voormalige eigenaar van de beroemde Premier Grand Cru Classé Château Pavie in Saint-Émilion.

 

Hun doel was om een top-kwaliteit reeks van rode wijnen te produceren waarbij volledig de Chileense ziel tot uiting kwam en het erfgoed van de familie Valette en ervaring in het maken van prachtige fijne wijnen. Het El Principal terroir, gelegen aan de voet van het Andesgebergte in de Alto Maipo Valley (D.O Maipo Andes) was perfect voor hun project; de unieke combinatie van klimaat, bodemtype, en de hoogte maakte het ideaal voor de productie van wijn met karakter, unieke identiteit, en buitengewone kwaliteit.

 

De partners selecteerde 54 hectare van het landgoed om Cabernet Sauvignon en Carmenere variëteiten te planten. Tien jaar later werd de eerste jaargang van het icoon van de wijnmakerij, de 1999 El Principal, met succes uitgebracht en verkreeg de internationale erkenning als een van de Ultra Premium Chileense wijnen en de bevestiging van het potentieel van Chili als een wijnland van wereldklasse.

 

Vandaag de dag, is El Principal een familiebedrijf wijnmakerij. De Duitse reder Jochen Döhle kocht de wijnmakerij in 2005 en ging later samen met de bekende Chileense Said-Handal familie, die in 2013 50 procent van de eigendom verwierf. Vanaf het begin heeft de heer Döhle bepaald wijnen te blijven maken van hoge kwaliteit, en heeft in zijn strategie opgenomen om extra hectares te planten, op zoek naar nieuwe rassen, en het investeren in apparatuur en opslagfaciliteiten. Samen hebben de twee families toezicht op de uitvoering van deze strategie met behoud van de traditie en de eigen identiteit van zijn wijnen.

 

TOP

 

 

Odfjell, Chili

 

Als gevolg van omvangrijke projecten in Zuid-Amerika, werd Dan Odfjell (Noorse schipeigenaar) verliefd op een boerderij in de beroemde Maipo Valley in december 1982.

 

In de vroege jaren 1990, begonnen ze met het planten van de wijngaarden. Vandaag heeft Odfjell een totaal van 115 hectare in vier verschillende valleien geplant.

 

In 1997 bouwde Odfjell de zwaartekracht wijnmakerij en in 2000 werd de eerste jaargang geëxporteerd. Tegenwoordig is Odfjell  is een boutique en premium wijnmakerij die streeft unieke kwaliteitswijnen te produceren op een duurzame manier. Het doel is om memorabele wijnen te produceren, die rechtstreeks voortkomen uit het werk in de wijngaarden, samen met een lange termijn inzet voor duurzame landbouw en milieuvriendelijke praktijken.

 

De lage-yield wijngaarden zijn individueel behandeld met grote zorg. De druiven worden geoogst met de hand in kleine bakken teneinde de waarborgen dat het fruit zoveel mogelijk intact bij de wijnmakerij komt. Het gunstige klimaat van Chili staat Odfell toe om geen pesticiden te gebruiken en om de druiven biologisch te laten groeien.

 

Ze zijn gecertificeerd als biologisch door het IMO Zwitserland en biodynamisch door Demeter. Deze praktijken, samen met een betere biodiversiteit in de wijngaarden, resulteren in gezondere wijngaarden en een superieure kwaliteit van het fruit.

Het wijnhuis is gelegen op een heuvel boven de wijngaarden. Uitgehouwen in de helling, meer dan 60% van de wijnmakerij is onder de grond, wat zorgt voor een natuurlijke temperatuurcontrole voor de wijnkelder.

 

TOP

 

 

Valdivieso, Chili

 

Valdivieso´s geschiedenis gaat terug tot 1879, toen Don Alberto Valdivieso, Champagne Valdivieso S.A., oprichtte , het eerste mousserende wijnhuis in Zuid-Amerika. In de vroege jaren 1980 begonnen ze stille wijnen te produceren en sindsdien heeft Valdivieso uitstekende resultaten bereikt en is uitgegroeid tot de meest bekroonde Chileense wijnmakerij in de geschiedenis van Chili.

De bereisde Kiwi wijnmaker, Brett Jackson, heeft zich in Chili gevestigd en een groot deel van het succes van Valdivieso, in de afgelopen jaren, kan worden toegeschreven aan zijn talent. Gevestigd in Lontue, hebben ze een schat aan wijngaarden en de streek komt tot uiting in de enkele wijngaard wijnen. Het bereik omvat alles waar het om draait in Chili: rijke, levendige smaken en zachte, glanzende texturen. Met inbegrip van hun mousserende wijnen en de Caballo Loco lijn.

Om de zoveel tijd gebeurt er iets dat de geschiedenis verandert. Meer dan 20 jaar geleden werd een nieuw type wijn geboren in Chili dat de manier heeft veranderd waarop we wijn in Chili begrijpen. Zijnde een mix van virtuositeit, toeval en een flinke dosis waanzin, Caballo Loco brak met wijn conventies en stelde zich voor aan de wereld als een mix van de beste wijngaarden en valleien van Chili. Elke wijn is het resultaat van een unieke vinificatie. Deze roeping in de richting van het behoud van afkomst en de kwaliteit geeft Valdivieso de gelegenheid om nauwkeurig vast te stellen dat Caballo Loco Chili’s volbloed is.

WARE KARAKTER

Het doel is om de best mogelijke wijn te maken met inachtneming van de gedurfde trekken van Caballo Loco.

ONORTHODOXE STIJL

Caballo Loco is niet in overeenstemming met de gebruikelijke modellen van de wijnproductie.

CONSTANTE EVOLUTIE

Sinds zijn eerste creatie, staat Caballo Loco niet stil, het is vol van innovatie en heeft voortdurend ontwikkelingen doorgemaakt net als Valdivieso is geëvolueerd.

 

BUITENGEWONE WIJNGAARDEN

VIÑEDO Espinal - Limari Koel klimaat en alkalische bodems.

VIÑEDO HACIENDA CHADA - MAIPO Op de hellingen van de 'Los Andes' bergketen.

 VIÑEDO LA MINA - SANTA CRUZ Op de hellingen van de kustbergketens.

VIÑEDO Millahue Apalta - Apalta Op de hellingen van de kustbergketens.

VIÑEDO LA PRIMAVERA - SAGRADA FAMILIA Op de hellingen van de kustbergketens.

VIÑEDO SAN JOSE - MELOZAL, MAULE Oude wijngaarden in het traditionele hart van de Chileense wijnbouw

 

TOP

 

 

Champagne de Mentque, Frankrijk, Champagne

 

Afstammeling zijnde van een bekende familie in Champagne, Xavier de Mentque merkte dat champagne liefhebbers  in toenemende mate ontevreden waren over de beschikbare champagnes, veel werden afgewezen als zuur, samentrekkend en bitter.

 

Om deze behoefte in de markt aan te pakken, besloot hij om intensief te werken met de pinot meunier druiven, een ras dat in gebruik was gedaald, ondanks de overvloed aan kwaliteiten, en heeft zijn eigen Champagne huis in 2003 gelanceerd.

Champagne De Mentque biedt vier verschillende cuvées te proeven, allemaal individueel te onderscheiden door de mix van druiven, zonder een hiërarchie in kwaliteit maar met een andere filosofie.

 

Drie essentiële voorwaarden:

- Respect voor de exacte specificaties om een product van uitzonderlijke kwaliteit te garanderen en cultiveren van wijn volgens de traditionele regels die inherent zijn aan de Champagne.

- Een verbintenis tot het handhaven van hoge kwaliteit door de jaren heen door middel van het selecteren van de beste druiven tijdens elke druivenoogst van een prestigieuze wijngaard gecombineerd met kennis en expertise verspreid over een halve eeuw.

- Zorgen voor en beheren van een wereldwijde deur-tot-deur levering binnen de gestelde termijnen zoals gevraagd door de klanten.

 

TOP

 

 

Champagne Moutardier, Frankrijk, Champagne

 

Een familie stevig verankerd in “Le Breuil” sinds de 17e eeuw. Octave Moutardier begon als druiventeler aan het einde van de 9de eeuw. Zijn zoon Camille begon zijn eigen Champagne te maken in 1920. Jean Moutardier neemt in 1946 het project naar voren met passie, eigenheid en obsessie. Hij construeerde een Champagne Huis, gebouwd grotendeels op familie waarden en in het bijzonder op de Pinot Meunier, altijd met het grootste respect voor de Champagne traditie.

 

In 1978 kwam zijn dochter Elisabeth Moutardier bij het bedrijf, en bracht haar «savoir-faire» om hem te helpen hun bedrijf te ontwikkelen. In 2010 nam haar zoon William het leiderschap van het huis over, vergezeld door zijn broer, Simon, in 2012. William staat aan het roer van de oenologische kant, waar Simon verantwoordelijk is als commercieel manager. Samen willen ze hun gezelligheid combineren met hun liefde voor de wijn, ten dienste van de champagnes van Moutardier.

 

Champagne Moutardier is gelegen in het charmante dorpje “Le Breuil” langs de oevers van de rivier de Surmelin, op slechts 25 km van Epernay.

 

De zachte glooiende zuidelijke gerichte hellingen scheppen de juiste voorwaarden voor de 18 hectare aan wijngaarden, eigendom van de familie. Het grondgebied is ideaal om de Pinot Meunier compleet tot zijn recht te laten komen. Deze zwarte druivensoort  uit de regio  “Vallée de la Marne”, vormt de basis voor vrijwel alle champagnes van het huis “Moutardier”.

 

TOP

 

 

Champagne Jeeper, Frankrijk, Champagne

 

Wijnbouwers sinds de 18e eeuw, begon het Maison Jeeper verhaal echt in 1949.

Het was toen dat Armand Goutorbe, zoon van Victor Goutorbe, bij zijn terugkeer uit de Tweede Wereldoorlog, besloot om deze Champagne produceren en te verkopen.

 

Armand Goutorbe doopte zijn merk Champagne Jeeper, met het oog om zichzelf te onderscheiden ten opzichte van de vele wijnboeren in de regio ook genoemd Goutrobe, en in verwijzing naar de Jeep geschonken aan hem door de plaatselijke autoriteiten om hem te helpen de wijngaard hellingen met gemak op te rijden.

 

Champagne Jeeper voert een groot deel van haar activiteiten uit op de Faverolles en Coëmy percelen, in de buurt van Reims, in het noord-westen van de Champagne-streek. Het wijnhuis telt ongeveer dertig mensen. De core business staat of valt met de kwaliteit, niet alleen in termen van productie en vinificatie, maar ook door de verkoop van flessen champagne. Het bedrijf biedt ook wijn productie en wijnbouw adviesdiensten.

 

Enkele cijfers over Champagne Jeeper:

- 40 hectare grond in het kader van de exploitatie.

- 180 hectare druiven in het kader van een meerjarig contract met de wijnbouw partners  in de regio.

- Met een productiecapaciteit van ongeveer 2 miljoen flessen, door middel van een nauwkeurige

en zorgvuldige selectie, een veeleisende en zorgvuldige teelt,  worden 500.000 flessen gereserveerd voor het gebruik van verschillende Champagne Jeeper Vintages.

 

In 2013, om Champagne Jeeper duurzaam in stand te houden en te ontwikkelen Nicolas Dubois, bundelde zijn krachten samen met Michel Reybier. Deze ontwikkeling werd ingegeven door het onderlinge streven naar uitmuntendheid in termen van kwaliteit en de wens om een vlekkeloze service te bieden.

 

TOP

 

 

Champagne Nominé-Renard, Frankrijk, Champagne

 

Er is een echte historische en familielink achter ons logo.

Het komt voort uit een beeldhouwwerk van een jonge vrouw die oogst. Marius Giot, een beroemde regionale kunstenaar en neef van onze familie, heeft deze sculptuur in 1968 gecreëerd. Het model dat hem voor deze sculptuur heeft geïnspireerd is Reine-Marie Nominé, Claude's zus, toen 15 jaar oud.

Eerst en vooral zijn wij wijnbouwers. Elke generatie heeft dezelfde passie voor onze wijngaard doorgegeven.

 

Wijnbouwer

Wij zijn nu de 3e generatie en we profiteren van de meest waardevolle ervaring van onze familie. We leren over de diversiteit van bodem en klimaat van elk perceel, dag na dag. Er zijn 3 druivenrassen geplant over 6 verschillende dorpen, verspreid over 36 percelen!

Claude & Simon Nomine (vader en zoon) controleren zorgvuldig de wijnstokken tot de druiven hun volledige rijpheid hebben bereikt. Tijdens de oogst wordt het fruit geselecteerd, met de hand geplukt en direct in onze kelder in Villevenard geperst.

Wijnstokken laten groeien is het hele jaar door werken met het milieu.

Daarom zijn we van nature betrokken bij duurzame landbouw, die speciale aandacht vereist voor ons land, om zijn biodiversiteit en de kwaliteit van de bodem te behouden.

 

De Nominé-Renard Stijl

Wij persen en vinifiëren elke druivenvariatie en elk perceel van de wijngaard  afzonderlijk, om de identiteit van elk terroir te behouden.

De grootste verscheidenheid van wijnen geeft ons zoveel mogelijkheden om te mengen.

Het kenmerk van Champagne is om jaar na jaar een unieke en constante stijl te produceren en te behouden, ondanks de variatie van klimaat en oogst.

De kunst van het mengen is om de identiteit van elke cuvee te handhaven.

 

TOP

 

 

Vins Pierre Richard, Frankrijk, Corbieres

 

Pierre Richard ontdekte het Domaine de l'Eveque in 1986. Het landgoed is gelegen in 125 acres van kreupelhout en wijngaarden, gelegen tussen de rotsen en vijvers in de buurt van de Middellandse Zee. Onmiddellijk nadat hij verleidt was door de authenticiteit en de wildernis van de plek, besloot hij om te beginnen met het herstel van de 50 acres wijngaard om zijn wijn te maken. Nu meet de wijngaard 150 hectare, waarvan 143 hectare als  AOP Corbières en 7 acres als Vin de Pays. Alle druiven worden met de hand geplukt. De wijn rijpt in Frans eiken vaten tussen de 8-10 maanden. De vaten zijn afkomstig van eiken uit het Allier bos.

 

Chateau Bel Eveque, Pierre Richard's eerste ervaring als een wijnbouwer, wordt regelmatig geprezen en beloond in wedstrijden en heeft met trots een plaats gevonden in de kelders van de meest veeleisende wijnliefhebbers. Geproduceerd in kleine hoeveelheden, de Chateau Bel Eveque Cuvee Cardinal vergroot het bereik van deze succesvolle cuvées door het samenvoegen van de meest aromatische en geconcentreerde druiven van de oogst.

Populaire cuvees hebben elk jaar de people's choice award gewonnen sinds hun creatie. Le Demon de l'Eveque is een best-seller. Oak barrel, Tradition, Rose en White, deze vriendelijke wijnen laten uw smaakpapillen ontwaken tijdens het voorgerecht en leiden je door de hele maaltijd.

 

Vandaag de dag als een volleerd wijnboer, ontwikkelt Pierre Richard zijn Auteur cuvées, een prestigieuze reeks van originele creaties opgezet vanuit de genereuze omstandigheden die door de wijnstokken aangereikt zijn. De gelimiteerde editie van Noces d'Argent viert de 25ste verjaardag van het Domaine de l'Eveque, terwijl Pierre Richard's Cuvee personnelle de beste expressies weergeeft van Syrah.

 

TOP

 

 

Chateau de Fourques, Frankrijk, Languedoc

 

Lang geleden, aan de rand van Montpellier, in het zuiden van Frankrijk, in het hart van vijf dorpen, was er een kasteel ...

Omringd door zijn enorme wijngaard, nodigt Château de Fourques u uit om de streek van St. Georges d'Orques te ontdekken en haar heerlijke wijnen te proeven.

 

In de zeventiende en achttiende eeuw, genoten de wijnen van St Georges d'Orques een wereldwijde bekendheid en kon worden gevonden op de beste tafels in Rusland, Engeland en Nederland. Wist u bijvoorbeeld dat in de vroege negentiende eeuw, Thomas Jefferson, de Amerikaanse ambassadeur in Frankrijk, een belangrijke rol gespeeld heeft in de ontwikkeling van de wijnen van St Georges d'Orques?

 

Er wordt gezegd dat hij zo gepassioneerd was over de wijnen dat hij ze vrijstelde van de douanerechten van de Verenigde Staten om te vechten tegen het verbod met onze wijnen ...

 

Ongetwijfeld zult u verrast zijn door de omvang van de wijnmakerij ... Om binnen te gaan, moet je door een imposante ingang vanwege zijn omvang en houten poort. Onmiddellijk wordt uw oog gevangen door de massieve eiken balken. Dit kader biedt volledige ondersteuning voor een dak in parefeuilles, welke het hele jaar door een natuurlijke temperatuurregeling in de kelder verzekert.

 

In deze enorme, 100 m lange kelder, produceren wij jaarlijks circa 3 000 hl rode, rosé en witte wijnen, waarvan 1 000hl voor andere wijnmakers en vrienden uit de buurt.

 

Op dezelfde manier dat een goede keuken een geweldige set keukengereedschap nodig heeft, is de kelder uitgerust met een groot aantal vaten in alle maten en materialen, variërend van oude vaten gemaakt van Russisch eikenhout tot aan de meest innovatieve roestvrij stalen vaten. De moderne, roestvrij stalen inrichting van de kelder (loskade, pneumatische pers, ontsteler, temperatuur controle-eenheid en pompen) stellen ons in staat om het beste uit de wijnen te halen.

 

Ons pakhuis met vaten, gelegen in de diepten van de kelder, verfijnt de rijping van de rode en witte AOC Languedoc wijnen evenals de Cartagene.

 

TOP

 

 

Domaine de Terre Megere, Frankrijk, Languedoc

 

In deze winderige streek, tussen de tijm, rozemarijn, eiken, jeneverbessen en brem die, zoals veel planten, geleerd hebben zich aan te passen aan deze onherbergzame omgeving, heeft Michel Moreau, een jonge landbouwkundige ingenieur uit Grenoble , besloten om wijngaarden te vestigen in de late jaren '70.

 

Vandaag omvat het domein 11 hectare, waarvan 7 in de streek, die zorgvuldig en traditioneel worden gevinifieerd door Michel en zijn dochter Marion in hun kleine kelder in het dorpscentrum van Cournonsec.  Zijn zonen Olivier, en Quentin, verzorgen het domein van 11 hectare beplant met 10 verschillende druivensoorten, die een breed scala van wijn mogelijk maakt.

 

Terre Megere is een klein familie domein, dat zijn sterke en originele wijnen produceert op garrigue grond in Zuid Frankrijk, gesitueerd tussen Montpellier en Sète, tegenover de zee. De wijnstokken zijn , evenals het domein en de actuele wijnboeren, 30 jaar oud.

 

De produktie is altijd heel ambachtelijk gebleven, slechts 4 personen zijn betrokken bij de produktie : vanaf de wijngaard tot het aanbrengen van de etiketten op de flessen.  Twee daarvan zijn hier aanwezig op het domein : Marion (in de wijnkelder) en  Olivier (in de wijngaard).

 

De rode draad in de wijnproduktie is het respekt voor het milieu, voor de klant en voor de wijngaard : de druiven worden handgeplukt, de wijnstokken worden kort gesnoeid,  (ébourgeonnage) gebeurt rigoreus, zeer beperkt gebruik van bestrijdingsmiddelen, verzorgde en een traditionele wijnproductie.

 

Drie van de assemblages hebben de herkomstbenaming ‘Grés de Montpellier’, de anderen zijn  ‘AOP Languedoc’ en ‘IGP Vin de pays d’Oc’. Sinds 2011 is Terre Megere omgeschakeld naar biologische wijnproductie en vanaf de jaargang 2015 zijn al de wijnen officieel gecertifieerd als biologische wijn.

 

TOP

 

 

Domaine La Croix Chaptal, Frankrijk, Languedoc

 

Het wijnlandgoed is gelegen in een gehucht genaamd Cambous, op het westelijk deel van de landelijke streek Saint André de Sangonis, 30 km ten noord-westen van Montpellier. De locatie is erg populair bij toeristen, omdat het aan de oostelijke kant wordt omringd door de rivier Lergue stromend uit het meer van Salagou, en aan de westelijke kant wordt de streek geopend naar de midden vallei van de rivier Hérault en zijn prestigieuze abdijen en natuurlijke grotten.

 

Domaine la Croix Chaptal strekt zich uit over 20 ha (50 acres) wijngaarden en 10 ha (25 acres) bos,

met een eeuwenoude stenen kelder. Op het fronton is het Languedoc kruis gegraveerd versterkt door de vorm van een hart aan de onderkant. Vandaag de dag, ontleent het landgoed zijn naam aan deze gravering.

 

Steentjes bedekken het grootste deel van het oppervlak van de beste percelen. De klei en kalksteen bodems zijn diep genoeg om warmte en vocht op te slaan af te voeren. Syrah gedijt vooral op kleigrond terwijl Clairette du Languedoc, Grenache en oude Carignan hun volledige potentieel benutten op warmere bodems.

De wijngaard wordt bewerkt met respect voor het milieu in het achterhoofd: geïntegreerde gewasbescherming met natuurlijk gras, met de hand oogsten, etc ...

 

De eigenaren van Domaine la Croix Chaptal hebben een carriere nagestreefd in de wijnbouw en de wijnproductie bedrijven die bekend zijn om hun innovatieve en moderniserende bezieling. Echter, ze aarzelen niet om de traditionele methoden te laten herleven wanneer deze kwalitatieve verbeteringen kunnen brengen. Lange maceraties van de druiven zorgvuldig geselecteerd door de plukkers en in de kelder, natuurlijke decantering gedurende de koude winter en de tweede gisting als de lente komt, traditionele rijping in eiken vaten samen met regelmatige "ouillages" ...

 

Witiza, ook wel bekend als St Benoit d'Aniane, gaf de benedictijnen een nieuwe impuls die leidde tot de oprichting van de Gellone abdij in 804 in het middeleeuwse dorp Saint Guilhem le Désert. De abdij had in eigendom vier kleine feodale landgoederen bij Cambous die waren beplant met wijngaarden en olijfbomen uit de 10e eeuw door de impuls van een monnik genaamd Déodat de Séverat.

 

In de achttiende eeuw, publiceert Cassini de eerste uitgebreide cartografie van Frankrijk. Het beschikt over de belangrijkste landgoederen van die tijd en de Cambous streek wordt genoemd. Later, vermeldt het eerste kadaster van 1826 een Cambous streek beplant met wijngaarden, bossen en olijfgaarden. Het was groter dan het huidige landgoed en was eigendom van André Edouard Auguy de Vitry, een advocaat uit Gignac. Het landgoed werd gezegend in 1875 door gevrijwaard te blijven tegen phylloxera, zoals de gravures van olijven en buxus takken in de kelder aangeven. Dit bleek geen succesvolle bescherming! Wanneer de huidige eigenaren het landgoed overnamen van de nakomelingen van Auguy de Vitry,waren de meest ver weg gelegen percelen reeds verkocht. De geherstructureerde wijngaard en de gerestaureerde originele kelder heeft meegedragen om Domaine la Croix Chaptal zijn vroegere prestige terug te krijgen.

 

TOP

 

 

Chateau Prat Majou, Frankrijk, Minervois

 

Prat Majou is een 42 ha domein dat bestaat uit verschillende percelen met verschillende eigenschappen. De bodem is een mix van klei en kalksteen. Klei houdt het vocht vast tijdens de hete zomermaanden. De meeste velden zijn bedekt met witte kalkstenen. In de bodem laat de kalksteen de wijnstok  haar wortels diep in de scheuren groeien, waar sprake is van een gegarandeerde watervoorziening, zelfs in de hitte van de zomer maanden.

 

Het wijnstok arsenaal is divers, variërend van de traditionele Carignan en Grenache rassen naar meer Atlantische druivensoorten zoals Merlot en Cabernet Sauvignon. Wat de traditionele druivensoorten betreft, ze respecteren het patrimonium dat hen werd nagelaten door middel van speciale zorg voor de oude wijnstokken. Die wijnstokken zijn de identiteit van de Languedoc wijnen en oude planten met lage opbrengsten produceren geweldige resultaten met de juiste aandacht. De honderd jaar oude Carignan is een van de rassen die in de Vieilles Vignes cuvée is gebruikt.

 

Prat Majou streeft naar authentieke wijnen die hun terroir reflecteren. Dit kan alleen gedaan worden door met respect voor de natuur te produceren, waardoor de wijnstokken groeien in een gebalanceerde omgeving. Daarom was het een logische stap om organisch te produceren op het landgoed, met een volledige certificering van het domein in 2012. Wijnstok opbrengst is beperkt om de beste concentratie te krijgen, ongeveer 30 hl / ha, 20 hl / ha voor de AOC-wijnen.

 

Het wijnhuis is een traditionele wijnmakerij, met een half begraven kelder die hen in staat stelt om de temperatuur constant te houden, wat ideaal is voor de rijping van de wijn. (En zeer geschikt voor energiebesparing wat zowel goed voor ons is als wel voor het milieu!)

 

Ze maken gebruik van betonnen tanks. Het is recentelijk herontdekt in de wijnwereld dat beton een natuurlijke isolator is en de temperatuur van wat er in zit stabiliseert. Deze stabiliteit zorgt voor een soepele en geleidelijke gisting, omdat er geen temperatuur pieken zijn om de gist agressief te laten worden. Om dezelfde reden is beton ideaal voor het opslaan en rijpen van wijnen. Ook hebben betonnen tanks micro-poreusiteit. Een microscopische hoeveelheid zuurstof bereikt de wijn en laat een zeer geleidelijke hoeveelheid zuurstof door om het gewenste effect te hebben wat ook met houten vaten het geval zou zijn. Het maakt een betere expressie mogelijk van het fruit als wijnen geen last hebben van reductie.

 

Prat Majou Gay is eerst en vooral een familieverhaal. Het is allemaal begonnen in 2000. Toen heeft de familie Gay gezamenlijk besloten om te genieten van hun passie voor wijn en verwierven zij het domein. Antoine en Brigitte Gay hadden een 20 jarige carrière in de horeca en hun dochter Géraldine, met een diploma in het oude Grieks en Latijn, en een achtergrond in de journalistiek, groeide op in de liefde voor lekker eten en wijnen. Niet veel later werd de Gay familie ondersteund door Guilhem Pedreño, Géraldine's partner, zelf een gepassioneerd wijnboer. Guilhem, geboren in een vinologen familie een beetje verderop in de Minervois, draagt bij hem de ervaring van vele generaties. Samen streven zij ernaar een goede wijn te maken, met liefde en zorg, van de wijngaarden naar de fles op tafel.

 

TOP

 

 

Rouanet Montcelebre, Frankrijk, Minervois

 

Rouanet Montcélèbre is een familie wijngaard van 22 ha in het zuiden van Frankrijk,gelegen  in Minervois appellation. De wijnstokken groeien op de rand van de Cesse kloven, tussen de 250 en 350 m hoogte. De klei en kalksteen bodem, laat de wijnstokken diep wortelen, waardoor aromatische en minerale expressies aan de wijnen worden toegevoegd. Wij zijn een wijnboeren, sinds zes generaties.

 

In 1987 beginnen Bernard en Annie Rouanet aan het avontuur door het creëren van hun eigen domein door het kopen van hun eerste hectare wijngaarden in Montcélèbre.

 

Met de komst van hun dochter, heeft het domein een nieuwe start gekregen. Met haar ervaring in het buitenland en een diploma in de wijnbouw en oenologie, keert Audrey terug naar het domein voor de jaargang 2012.

Druiven worden niet langer aan de coöperatie wijnmakerij geleverd, wijnstokken zijn in omschakeling naar biologische landbouw. En de eerste jaargangen worden nu op de markt gebracht.

 

Ze hebben in 2015 de aanvraag ingediend en in 2018 wordt Rouanet Montcelebre volledig organisch.

 

TOP

 

 

Weingut Weishaar, Duitsland, Baden

 

Weishaar - een  wijnhuis in het bezit van de familie in Eichstetten, Baden, Duitsland

In het begin van 1900 was het domein een gemengd agrarisch gebied met vee en landbouw. In 1989 werd het wijnhuis gesticht. Al reeds 10 jaar, wordt het wijnhuis ondersteund door de tweede generatie. Samen willen ze authentieke wijnen maken voor elke gelegenheid.

 

Tot 2015 hadden ze 15 paarden op de boerderij. Ze vervaardigden het verblijf om de paarden met pensioen te laten gaan en om de kelder en het wijnhuis te verbouwen met voldoende ruimte en faciliteiten om wijnen te maken van een zeer goede kwaliteit. Tegenwoordig beheert Weishaar 12 hectare met wijnstokken waarvan zij zelf 5 hectare wijn produceren en verkopen. De rest van de druiven leveren ze aan andere wijnhuizen. Zo is er nog steeds ruimte om te groeien.

De wijngaarden in Eichstetten, Kaiserstuhl, worden Herrenbuck genoemd. Een speciaal terroir in de wijngaarden die zijn gelegen in het zuiden en zuidoosten. Dit is de basis om filigraan wijnen, zoals Muskateller, Schreurebe, Riesling, en mondvullende, sterke wijnen, zoals de Burgunders en Chardonnay te maken.

 

Respect en verantwoordelijkheid zijn erg belangrijk voor Weishaar: de druiven zijn handgeplukt en zorgvuldig verwerkt. De fruitige Kabinett wijnen worden gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, koele vergisting en zeer gekoeld en vers gebotteld. Alle Dreistern wijnen ondergaan maceratie in kleine vaten met wilde gisten van de wijngaarden. Ze ondergaan ook de malolactische gisting in de vaten en als dat na 9 maanden afgerond is worden ze ongefilterd gebotteld. De Pinot Noir wijnen zijn allemaal gefermenteerd met de schillen gedurende 4 weken. Vervolgens gevuld in kleine barriques om te rijpen in de vaten. Pinot Noir Dreistern is gerijpt in nieuwe vaten, de Spätburgunder in bijna nieuwe vaten, om er tannines en structuur toe te voegen.

 

De Weishaar visie: pure, elegante witte wijnen en volle Bourgondische wijnen voor elke gelegenheid.

 

TOP

 

 

Goswin Kranz, Duitsland, Moezel

 

De Moezel-regio is gelegen tussen de steden van Koblenz in het oosten en Saarburg in het westen. Het wijnhuis Goswin Kranz is gelegen in de beroemde wijnstreek stad Brauneberg. De wijnen van de Moezel regio groeien op 5300ha. De geschiedenis van de wijnbouw begon in het oude Romeinse Rijk.

 

Sinds generaties wijnbouw is een familietraditie. Sinds 1879 produceert Goswin Kranz typische Rieslings, Weißburgunder, Rivaner en Pinot Noirs. De wijnen zijn de uitdrukking van de regio. De wijngaarden liggen in Brauneberg, Wintrich en Filzen.

Goswin Kranz werkt strikt volgens de richtlijnen van de biologische wijnbouw. Ze zijn één van de twee organische leden van "Bioland" in de regio Moezel. Vriendelijke grondbewerking en het behoud van de biodiversiteit in de wijngaard staan op de voorgrond. Het wijnhuis gebruikt geen kunstmest dat synthetisch geproduceerd is, ze maken geen gebruik van synthetische pesticiden en geen herbiciden. In het wijnmaken werkt Goswin Kranz volgens het principe "less is more".

 

De wijnen krijgen de tijd om hun volledige potentieel te ontwikkelen. Al deze maatregelen en beleid weerspiegelen onze verantwoordelijkheid voor een duurzame wijnbouw. Daarom hebben de volgende generaties dezelfde of zelfs betere voorwaarden om grote wijnen produceren.

 

TOP

 

 

Weingut Lidy, Duitsland, Pfalz

 

Weingut Lidy is een familiebedrijf sinds 5 generaties, de wijnmakerij is gelegen aan de rand van het dorp Frankweiler (ca. 900 inwoners) in het zuid Palatina (Pfalz).

De eigenaren zijn Bertram en Marcel Lidy, de andere zoon Nicolay is verantwoordelijk voor de marketing.

Weingut Lidy cultiveert 20 hectare en ze kopen druiven van andere wijnboeren (ca. 10 ha) voor de basis wijnen (1 ltr. Fles). In één jaar produceert de wijnmakerij ca. 230.000 flessen

 

Er zijn vier verschillende categorieën wijn:

Basiswein, ook genoemd als koper

Gutswein, ook genoemd als zilver

Ortswein, ook genoemd als goud

Voortreffelijke Lagenwein, ook genoemd als platinum

 

De druivensoorten zijn onderverdeeld in: 65% witte wijn / 35% rode wijn.

o 30% Riesling

o 25% Weißburgunder, Grauburgunder, Chardonnay

o 10% Sauvignon Blanc, Gelber Muskateller, Auxerrois, Sylvaner

o 25% Spätburgunder

o 5% St. Laurent

o 5% Regent, Portugieser, Dornfelder

 

De bodem in de wijngaarden is van leemachtige grond met veel kalksteen en gele zandsteen.

Belangrijke plaatsen voor de wijnstokken en het vertegenwoordigen van de Lagenwein:

Frankweiler Kalkgrube

Frankweiler Biengarten

 

Voor Weingut Lidy is het erg belangrijk om te werken met de natuur en om de duurzaamheid door te geven voor de volgende generaties. Zij willen wijnen maken waarbij u kunt proeven waar de druiven worden verbouwd (terroir en klimaat).

 

TOP

 

 

Weingut Stentz, Duitsland, Pfalz

 

De liefde voor de wijn inspireert & geeft vleugels ...

Als lokaal bedrijf is het uiterst belangrijk voor ons om de natuur en haar diversiteit duurzaam te behouden, te ondersteunen, te bevorderen en te handhaven. Het is onze broodwinning.

De variëteiten zijn eindeloos. Elke wijngaard heeft zijn eigen microkosmos. Het weerspiegelt het leven en de geschiedenis. Al meer dan 35 jaar ken ik de wijngaarden als mijn broekzak en weet ik over de eigenaardigheden en behoeften afhankelijk van het seizoen. Altijd anders. Keer op keer.

 

We werken altijd samen. Duurzaam. Respectvol. Met mensen, de wijngaarden en natuur.

Het gaat om diepgewortelde waarden, aandacht, oplettendheid.

Hier, in de wijnstreek Pfalz, aan de zuidelijke wijnroute in de nabijheid van de rivier de Rijn, op slechts 15 km van de Elzas, vindt u het romantische Weingut Jürgen Stentz, de thuisbasis van de wijnmakerij familie Stentz. Het jaar 1700 is ingemetseld boven de zandsteen gewelven van de schatkamer van de voormalige bewoners. Van "voormalig wagenmakershuis" is de historische vakwerkhuis boerderij met een verfijnde, intieme setting, liefdevol gerestaureerd. Komt u binnen in de mysterieuze wereld van de wijnen. In de gastvrije sfeer wordt elke wijnreis naar Weingut Stentz een onvergetelijke ervaring!

 

Fascinatie - wijn

Steeds weer zijn er wijnen die van de natuur uit onvoorspelbaar zijn en ons nieuwsgierig maken. Die hoogste respect verdienen, zodat ze hun bijzondere kenmerken tot uitdrukking kunnen brengen. Wijn is al duizenden jaren voor velen een stimulerende, levensgevende en een drank om van het leven te genietende drank.

Juist voor Weissburgunder, Grauburgunder en Chardonnay ontvangt Jürgen Stentz grote erkenning van zowel journalisten als klanten. En naast vele variëteiten liggen er nog een paar verrassingen in zijn wijnkelders.

 

TOP

 

 

Al-Cantara, Italie, Sicilie

 

"Een goede wijn is poëzie en het is een kunst om het te produceren"

 

De naam "Al-Cantara" (wat in het Arabisch "brug" betekent) legt de nadruk op de link tussen het Siciliaanse terroir en om het verband te symboliseren tussen wijn, kunst en poëzie. Het Al-Cantara wijnhuis ontleent zijn naam aan de rivier die op 650 meter hoogte stroomt onderaan het landgoed Feudo S. Anastasia (Randazzo, CT) op de noordelijke hellingen van de Etna, waar 15 hectare wijngaarden en 3 hectare olijfgaarden gesitueerd zijn. Het wijnhuis produceert momenteel ongeveer 80.000 flessen per jaar, maar heeft een capaciteit voor een grotere productie.

 

Zij het jong, de wijnmakerij heeft sinds de oprichting een reputatie gekregen nationaal en internationaal dankzij de hoge kwaliteit van zijn wijnen, die zijn bekroond met belangrijke prijzen zoals de Vinitaly's Diploma di Gran Menzione, en dankzij de geavanceerde en moderne verpakking, dat tot doel heeft het oproepen van het terroir, de tradities en de cultuur van Sicilië. Alle namen en labels van de producten die zijn geïnspireerd door de gedichten van verschillende Siciliaanse auteurs.

De vulkanische bodem van Mt. Etna, rijk aan mineralen, geeft unieke smaken en aroma's aan de producten.

 

Al-Cantara gebruikt alleen druiven die geoogst zijn van het eigen land en heeft een voorkeur voor inheemse druivenrassen zoals Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio en Carricante. Het wijnhuis produceert ook Pinot Noir en ongeveer 1.000 liter extra vergine olijfolie per jaar.

 

TOP

 

 

Baglio Aimone, Italie, Sicilie

 

Het bedrijf werd opgericht in 2012 door een idee van Baldassare Paladino, inwoner van de stad "Mazara del Vallo" (TP), door de passie van de familie voor wijn en ware liefde voor Sicilië en zijn verbazingwekkende natuurlijke landschappen.

 

Het historische familiehuis «Villa Aimone», gelegen in de ongerepte badplaats Torretta Granitola, verschafte de juiste hint om de in eigendom hebbende oude baglio (Siciliaanse boerderij) te noemen en de omliggende wijngaarden, in het hart van het natuurreservaat "Preola Lake en Gorghi Tondi ". In hetzelfde jaar werd een nauwe samenwerking opgebouwd met het bedrijf Agriconfront, eigendom van het de broers Giuseppe e Michele Marino, wat tot de initiatie van het project ‘’Baglio Aimone’’ leidde.

 

Vandaag de dag net als toen, zijn we er trots op om elke dag te zorgen voor onze wijngaarden met passie en vaardigheid, het aanbieden van de wijnliefhebbers al het moois van Sicilië, zuiver als we het hier oogsten.

 

De boerderij bestaat uit ongeveer 25 hectare geheel geplant met wijngaarden, vooral met Grillo en Zibibbo druiven, beide Siciliaanse autochtone witte druiven, de snoeimethode is het dubbel cordon Guyot systeem met een gemiddelde dichtheid van 3500 wijnstokken en 70 kwintalen opbrengst per hectare; een klein gedeelte wordt geplant met Catarratto druiven, verder is het de bedoeling dat een deel van de wijngaarden wordt herbeplant met Inzolia en Grecanico druiven, voor de toekomstige productie uitbreiding van nieuwe wijnen.

 

De oogst is strikt uitgevoerd met de hand, tros voor tros in de eerste week van september, alleen tijdens de koele uren van de dag. Dit accuraat collectie systeem garandeert een hoge kwaliteit van de druiven die tot wijn worden verwerkt, ondertussen houdt het de plant gezond, waardoor de stokken jaren langer blijven leven.

 

De velden van Baglio Aimone zijn verspreid over het hele eigendom van oude baglio, die staat op de top van een mooie heuvel in het hart van het natuurreservaat, waaruit het zicht vrije uitkijk geeft over de wijngaarden, het Preola meer en de omliggende mediterrane vegetatie.

 

TOP

 

 

Candido Vini, Italie, Sicilie

 

Candido's wijngaarden breiden zich uit tot 20 hectare en zijn gelegen op 2 km van Camporeale, in 'Agro di Camporeale "en" Agro di Monreale ".

 

De druivensoorten zijn rood (Nero d'Avola, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot), en wit (Catarratto, Grecanico, Grillo en Inzolia). De liefde voor de natuur stimuleert de Candido familie in het gebruik van druiventeeltmethoden met respect voor zo veel mogelijk geuren en smaken van het de vruchten. Candido's betrokkenheid bestaat uit biologische wijnbouw.

 

De Candido familie teelt vol liefde de druiven op basis van de originele plattelandscultuur van Camporeale.

Remigio, Michela, Paolo en Vincenza Candido wonen tegenwoordig het hele jaar door in het huis nabij de wijnkelder van de familie, zodat zij volledig voor de wijngaarden kunnen zorgen en genieten van een adembenemend landschap.

Het bedrijf werd opgericht in de vroege jaren '80. De werkzaamheden bevat de hele productieketen, van de groei van de druif tot wijn maken, van bottelen tot marketing. De  wijnkelder is voorzien van moderne technologieën, waardoor een zachte persing is toegestaan, met een gecontroleerde temperatuur van wijn maken en rijping.

 

Het wijnkelder proces van Candido is gebaseerd op een resultaat van een superieure kwaliteit. De belangrijkste punten van deze aanpak zijn: respect voor de natuur in de richting van de biologische teelt; aan elke druif de waarde geven voor het intact houden van de druif en de frisheid.

 

We zijn trots om onze rode en witte wijnen te presenteren, die de unieke kenmerken van de wijngaarden in zich behouden van waaruit ze komen en in volle respect voor de natuur en 'terroir' gekoppeld aan de traditie en de geschiedenis van de Siciliaanse wijnbouw.

 

TOP

 

 

Destro Vini, Italie, Sicilie

 

Het landgoed van de familie Destro Pastizzaro is te vinden in een van de meest historische streek van Oost-Sicilië tussen de donkere gebieden van het lava gesteente, in het midden van het prestigieuze DOC gebied van de Etna.

Een groep van boerderijen en een oud herenhuis zijn tekenen van het harde werk dat is uitgevoerd in dit gebied sinds 1897, toen de Dilettoso di Randazzo de eerste steen legde. Dit wordt bevestigd door de inscriptie die bij de ingang van het landgoed is gegraveerd op de deuropening van de oude "Palmento" (wijn productie plant).

 

In deze plaatsen hebben de geuren, licht en kleuren een echt bijzonder aspect. Naar aanleiding van de traditie, doorgegeven van generatie op generatie, heeft de familie Destro deze historische onderneming weer tot leven gewekt in een modern wijnproducerend bedrijf. Een fusie van technologie en traditie waar de magazijnen en prachtig gerenoveerde landhuizen voorzien in de meest geavanceerde wijnproducerende apparatuur en gereedschappen.

Bij Montelaguardia, een klein gehucht , op 750 meter boven zeeniveau, aan de rand van de middeleeuwse stad Randazzo, zijn de wijngaarden van het Destro landgoed gevestigd op de liefelijke richels van de vallei onder Montenero, op de noord-oostelijke helling van de Etna.

 

Hier in het hart van DOC land, wijdt de familie Destro, gedreven door de grote toewijding en liefde voor hun vaderland, zich aan de groeiende interesse voor autochtone druiven zoals Nerello Mascalese, Nerello Mantellato, Carricante en Catarratto. Het enige doel van het bedrijf is om de beste wijnen te produceren met veel passie en toewijding.

Het bijzondere klimaat en de vruchtbaarheid van het land karakteriseren het gebied waar het Destro landgoed zich uitstrekt en is bijzonder geschikt voor de teelt van druiven, waardoor full-bodied, robuuste en harmonieuze wijnen kunnen worden geproduceerd. Een hoog niveau van kwaliteit is afgeleid van de ervaring en kennis van de productie mogelijkheden op de lava grond waar de wijnstokken worden verbouwd.

 

TOP

 

 

Carole Bouquet, Italie, Pantelleria

 

De wijngaard is gelegen op het eiland Pantelleria (Sicilië), tussen Sicilië en Tunesië.

De bodem van de Moscato di Pantelleria, van de Carole Bouquet wijngaard, is een briljante en kwalitatieve bodem, bestaande uit 70% van vulkanische stenen en 30% van klei.

 

Sinds het einde van 2014, zijn de head trained bush wijnstokken toegevoegd aan de UNESCO World Heritage List.

De Moscato di Pantelleria wordt gemaakt met een druivensoort genaamd "Muscat d'Alexandrie", lokaal bekend met de naam "Zibbido" (wat betekent "druif om te drogen"). De aroma's zijn zeer sterk en deze druiven vertonen een goede weerstand tegen klimatologische elementen.

 

Wijnstokken groeien in veel verschillende niveaus in de wijngaard genaamd "op terrassen", en worden omringd door kleine muren van stenen om de wijngaard tegen de wind te beschermen. In Pantelleria waait de wind ongeveer 321 dagen per jaar.

De druiven worden met de hand geplukt, vervolgens als ze geselecteerd zijn worden ze op de grond gelegd om een natuurlijk drogingsproces te doorgaan door middel van de zon. Dit is genaamd "passerillage".

Twee of drie weken na het natuurlijke drogingsproces worden de druiven toegevoegd aan een gefermenteerde wijn teneinde het suikerniveau te verhogen. Na de fermentatie en klaring wordt de wijn gebotteld.

 

Met heerlijke confit aroma´s van oranje bergamot, kinine en gedroogde abrikoos,  geeft de wijn een helder, zacht en glad mondgevoel. De perfecte zachtheid en fijne lengte dringen door in de mond met een ongelooflijke kracht.

Serveer koud 11 ° C / 52 ° F, en geniet van de wijn als aperitief met foie gras, parmiggiano, Roquefort kaas, pistachenoten, amandelen of een dessert als zoete biscuit, zwarte chocolade, sorbets.

Een wijn met de kleur van de zon, de geuren van de zomer en oosterse vruchten: Sangue d'Oro.

 

TOP

 

 

Villa le Prata, Italie, Toscane

 

Het bedrijf werd opgericht in de jaren 1980, toen Massimo Losappio en zijn vrouw Marialuce de villa van dezelfde naam verwierven en de eerste hectare wijngaarden plantte, waardoor een avontuur begon dat  het begin van hun passie voor wijn interpreteerde - en dat blijft tot op de dag van vandaag onder leiding van Anna Vittoria Brookshaw, de vrouw van hun zoon Bernardo.

Het historische pand dateert uit 1860 toen het werd gebouwd als jachthuis en later werd het landgoed het  huis van de bisschop van Montalcino.

Villa Le Prata is een familiebedrijf, waar alle activiteiten worden uitgevoerd met passie en vasthoudendheid.

 

Het productiegebied omvat drie wijngaarden in Castelnuovo dell'Abate en Le Prata, in de buurt Montalcino. Een vierde wijngaard, gelocaliseerd in Le Prata, werd onlangs gekocht, waar de helft van de wijnstokken dateert uit de jaren 1970 en hoge kwaliteit druiven produceert. De wijngaard in de buurt van de villa werd geplant in 1987 en de eerste Brunello di Montalcino met het Villa Le Prata merk werd uitgebracht in 1992.

 

Wijn productie vindt afzonderlijk plaats per wijngaard van de villa om de kenmerken van elke streek te behouden. Dan, na rijping in Slavonische eiken vaten en Frans tonneaux voor ,respectievelijk één jaar voor Rosso di Montalcino en drie en een half jaar voor Brunello di Montalcino, worden de uiteindelijke blends samengesteld door de oenoloog Gioia Cresti.

Bij het selecteren van de blends voor Brunello - maar alleen in de beste wijnjaren, zoals het geval was in 2006, 2007 en 2010 – wordt er een extra blend bereid uit de selectie van de beste wijnen om de "Massimo" te maken , het vlaggenschip van Le Prata die 4,5 jaar wordt gerijpt in  een enkel  500 liter tonneau.

Het doel van het bedrijf voor de toekomst is om haar hoge kwaliteitsnormen te handhaven, zelfs met de overname van de nieuwe wijngaard, en tegelijkertijd het blijven ontwikkelen van nieuwe markten.

 

Villa Le Prata produceert momenteel ongeveer 20.000 flessen per jaar. Er zijn drie belangrijke wijnen:

- Brunello di Montalcino DOCG;

- Brunello di Montalcino DOCG Massimo Riserva (gewijd aan Massimo Losappio, Anna Vittoria's schoonvader, die alleen in wordt gemaakt in de beste jaren);

- Rosso di Montalcino Tirso DOC;

maar in bepaalde jaren, produceert Villa le Prata ook een andere wijn:

- Rosso Leprata IGT.

 

TOP

 

 

Archery Summit, USA, Oregon

 

Het is een van de weinige plekken op aarde met bij uitstek geschikte voorwaarden voor Pinot Noir. Van de zes wijngaarden op ons landgoed van 120 acres, maakt Archery Summit zeldzame en bijzondere wijnen die levendig hun verschillende plaatsen van herkomst uitdrukken.

 

Bij Archery Summit, omarmen we de traditionele wijnproductie technieken, alsmede Pinot gerichte technologische innovaties, waardoor we de beste wijn uit elke vintage kunnen maken. Moeizame inspanningen, met inbegrip van met de hand landbouw en oogsten, hebben ons geholpen  een internationale reputatie te verkrijgen als een van de beste Pinot Noir producenten in de wereld.

 

Dit jaar vieren we meer dan twee decennia van op het wijngoed verbouwde Pinot Noir, presenterend de eigen persoonlijkheid van onze wijngaarden. Ter ere van deze gelegenheid, introduceren we Archer's Edge, onze nieuwste wijngaard van het wijnhuis. Dit unieke perceel vertegenwoordigt een hoogtepunt van deskundigheid afgeleidt van twee decennia cultiveren van een band met ons land en een grondige kennis van de streek.

 

Archery Summit heeft een volleerd team van Pinot Noir deskundigen onder leiding van wijnmaker en general manager Chris Mazepink. Na exclusief gewerkt te hebben met Oregon Pinot Noir door de jaren heen, begon Chris zijn indrukwekkende carrière als assistent-wijnmaker bij Lemelson Vineyards. Hij bracht vier jaar door bij Shea Wine Cellars waar hij de productie verdrievoudigde en hun blends verfijnde. Chris trad vervolgens in dienst bij de gerespecteerde Benton Lane Winery als directeur van de wijn productie en wijnbouw. Met een jarenlange ervaring van het runnen van een groot wijnhuis gewijd aan ultra-premium Pinot Noir, kwam Chris in 2013 naar Archery Summit popelend om zijn eigen wereldberoemd wijn programma uit te breiden.

 

Geïnspireerd door de opmerkelijke groei omstandigheden in de Willamette Valley, heeft ons team ongeëvenaarde expertise en diepgaande kennis van het land, tot aan de fijne kneepjes van elk stukje wijngaard en hoe het zal gaan presteren ten opzichte van het seizoen. Naast Wijnmaker Chris Mazepink, is assistent wijnmaker Eleni Papadakis een andere gevestigde Dundee Hills Pinot Noir veteraan met een reputatie voor het produceren van bekroonde wijnen, zoals Domaine Serene. Als een team, benaderen ze elke stap van het productie proces met bedachtzaamheid en zorg. Als het gaat om Pinot Noir, is het onmogelijk om het proces van het kweken van de druiven te scheiden van die van het maken van de wijn. Omdat het team een grondige kennis van onze wijngaarden heeft, zijn ze in staat om hun methoden aan te passen aan de grillen van elke vintage. Archery Summit is een pionier in het zwaartekracht-volgend systeem van het maken van wijn, waardoor de noodzaak vervalt voor mechanische pompen die gebruikt worden om most en wijn te vervoeren naar fermenteervaten, tanks en rijpingsvaten. Ons ontwerp maakt gebruik van vijf niveaus: druiven die ontvangen worden om te persen op het bovenste niveau gaan naar beneden, niveau voor niveau,naar onze fermentatie ruimte, rijpings kelders en de ruimte voor het bottelen. Via een lift, ingebouwd in de kelder 60 voet onder de grond, kunnen vaten worden opgeheven voor het klaren, mengen en het  vullen zonder gebruik van pompen. Dit proces voorkomt stress van de wijn die de essentie ervan zouden kunnen aantasten. Ook het wijn productie team maakt gebruik van speciale fermentatie technieken en varieert het vaten regime om het kuiper en toast niveau exact overeen te laten komen met de specifieke wijngaard percelen en vintage omstandigheden. Deze extra inspanningen stellen ons in staat om wijn te maken die levendig hun verschillende plaatsen van herkomst uitdrukken.

 

Archery Summit is de enige Oregon wijnmakerij met natuurlijke kelders. Gemodelleerd naar de ondergrondse kelders van de Bourgondische Côte d'Or, is onze ondergrondse kelder gehouwen uit het natuurlijk vulkanisch wat te vinden is onder ons landgoed. Dit kenmerk geeft een natuurlijke temperatuur van 12,5 ° C tot 15 ° C gedurende het jaar, met een vochtigheidsgraad van minder dan 75%.  Dit zijn optimale omstandigheden voor de opslag van wijnen die rijpen in houten vaten. Bezoekers kunnen deze verbazingwekkende ondergrondse kelder verkennen met een rondleiding door het wijnhuis en uit eerste hand ontdekken hoe de architectuur van cruciaal belang is voor de productie van onze wijnen.

 

TOP

 

 

Pine Ridge, USA, Californie, Napa Valley

 

Opgericht in 1978, Pine Ridge Vineyards produceert klassiek geproportioneerde, expressieve wijnen die hun geschiedenis en kenmerkende plaats van herkomst belichamen.

 

Pine Ridge oprichter Gary Andrus, geïnspireerd door de beroemde wijnen van Bordeaux, geloofde in het potentieel van de Napa Valley om wijnen van vergelijkbare statuur te produceren. Hij plantte de wijngaard genaamd naar het wijnhuis op een steile terrasvormige heuvel geflankeerd door een onmiskenbare richel van pijnbomen in het Stags Leap District. Gary's baanbrekende inspanningen met deze eerste wijngaard werden met groot succes ontvangen net als als de Bordeaux variëteiten die hij had geplant - Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot – deze bloeiden en produceerden wijnen van grote kenmerkendheid. In de volgende jaren  bleef Pine Ridge uitzonderlijke wijngaarden te verwerven van locaties in de hele regio. Vandaag de dag, de 200 acres van het wijnhuis omvatten meer dan vijf gerenommeerde Napa Valley appellations - Stags Leap District, Rutherford, Oakville, Carneros en Howell Mountain.

 

Evenwichtig en klassiek geproportioneerd, de expressieve wijnen, ontstaan uit onze wijngaarden verspreid over de Napa Valley, weerspiegelen een onderscheidende oude wereld aanpak van wijn productie in combinatie met een verbintenis van toekomstige duurzaamheid en innovatie.

 

Bij Pine Ridge Vineyards staat zorgvuldige en voortdurende aandacht voor detail en kwaliteit voorop in onze wijngaarden. In het verzorgen van de wijngaarden, het oogsten van het fruit en het maken van de wijn, is geen inspanning te groot en geen detail onbelangrijk.

 

In de kelder, brengt wijnmaker Michael Beaulac een schat aan ervaring in het maken van Bordeaux varieteiten. Hij kiest zorgvuldig eiken vaten en zorgt ervoor dat het bos waar de eik vandaan komt, de manier waarop het wordt getoast en de specifieke "huisstijl" van de maker van het vat, het beste overeenkomt met elke druivensoort en de wijngaard.

De wijnen worden dan gerijpt in deze vaten die in de gangen staan van onze kelders, die uitgehouwen zijn uit gesteente dat achter de wijnmakerij ligt. De constante temperatuur en vochtigheid in deze van nature geïsoleerde vulkanische kelders maken ze tot een ideale omgeving voor het rijpen van de wijn.

 

De wens om te ontdekken en het laten zien van de uitzonderlijke kwaliteiten van de diverse wijngaarden die de 200 acres beslaan van de vijf appelaties is de kern van de Pine Ridge filosofie. Een dertig jaar durende relatie met het land brengt een diep gelaagde kennis van het specifieke klimaat, bodem en wijnstokken van elke wijngaard. In de loop der jaren, heeft het huis een diepe kennis en savoir-faire ontwikkeld welke onderstammen het beste doen in elke respectievelijke wijngaard, welke specifieke perceel voorwaarden het meest optimale fruit laten groeien en wat elke wijngaard bijdraagt aan het smaakprofiel van de wijnen. Elk seizoen brengt nieuwe kennis en inzichten voort om  toe te passen en voortdurend het gehele groei en productieproces af te stellen om het fruit - en de wijnen – te stimuleren een zuiverheid van smaak te geven kenmerkend voor hun perceel.

 

Geweldige wijnen beginnen in de wijngaard. Ons doel is een voortdurende inzet om de kwaliteit van de druiven en de kwaliteit van onze wijnen te verbeteren op verantwoorde wijze. We respecteren onze omgeving door het zorgvuldig gebruik van duurzame landbouw.

 

Duurzame landbouw vraagt om een verantwoorde aanpak van de manier waarop we onze wijngaarden beheren. In de wijngaarden worden plagen en onkruidbestrijding gehanteerd met mechanische hulp en met de hand gekweekte, doelgerichte soorten, waardoor de biodiversiteit helpt bij sector controle. Duurzame landbouwpraktijken zoals mechanische verbouwing belucht de bodem en ontmoedigt onkruid. Al deze extra inspanning in de wijngaard betaald zich uit in het vat en in de fles.

 

TOP

 

 

Anthony Road, USA, New York State

 

De herinneringen aan het opgroeien op een boerderij is verschillend voor ieder gezin en anders op basis van wat wordt gekweekt. Natuurlijk is er de favoriete wijngaard activiteit van het trekken van penseel in de winter! We herinneren ons de geuren van elk seizoen, de manier waarop je een rij gebonden stokken ordelijk ziet, hoe nat je kunt worden van dauw, van de vroege ochtend bladeren, en van druivensap. We herinneren ons dat alle druiven goed smaakten - zaden en al.

 

Martini Vineya

Dit is de originele wijngaard aan de boerderij. Oorspronkelijk geplant in 1973 met Frans- Amerikaanse hybriden die werden verkocht aan Taylor Wine Company. In de loop der jaren zijn de meeste van hen verwijderd en opnieuw beplant met de druiven riesling, chardonnay, pinot noir, pinot gris en lemberger. Alles wat overblijft van de oorspronkelijke aanplant is 5 hectare vignoles. De bodem in dit gebied van het land is in de eerste plaats Honeoye slib leem. Momenteel zijn er 25 hectare wijngaarden op het 125 acre gebied, met plannen om meer te planten.

 

Finger Lakes Onderwijs & Demonstratie Vineyard

Dit ligt op 2,5 acres van het Martini Vineyard land. Deze wijngaard is een samenwerkingsverband tussen de Cornell University, Finger Lakes Community College en Anthony Road Wine Company / Martini Vineyards. Het geeft het Cornell's Finger Lakes Grape Programma de mogelijkheid om onderzoeksprojecten en demonstraties te organiseren voor wijnbouwers. Studenten in FLCC krijgen de kans om aan de leerdoelen van de wijnbouw en wijn technologieprogramma te voldoen via een hands-on aanpak.

 

Nutt Road Vineyard

Dit 100 acre perceel ligt op ongeveer een mijl ten zuidwesten van de wijnmakerij en het beplanten werd gestart in 2001 voor de Robert Young familie van Californië. De Martini Family kocht de wijngaard van de Young's in 2014. Er is nu 55 hectaren wijngaard geplant op deze site die pinot gris, riesling, gewürztraminer, lemberger, merlot, chardonnay en cabernet franc bevat. Deze grond is vooral Honeoye slib leem met iets van Lansing-Danley slib leem. Al onze wijngaarden worden beheerd door Peter Martini, met gebruik van Vine Balance, het duurzame wijnbouw programma van de staat New York. We oogsten het grootste deel van het gewas machinaal, met de hand plukken wordt gedaan voor de vignoles en pinot noir oogst. Wij verkopen ongeveer 50% van de oogst aan andere wijnhuizen, de rest wordt gebruikt voor de Anthony Road Wine Company productie. De locatie van de wijngaarden in de buurt van Seneca Lake leent zich voor een gunstig microklimaat voor de druiventeelt. Koeling in de zomer en een paar graden boven de gemiddelde temperatuur in de winter.

 

TOP

 

 

Brotherhood, USA, New York State

 

De familie Jaques maakte wijn op de Washingtonville voorziening voor bijna 60 jaar, de meeste wijn werd verkocht aan Jesse en Edward Emerson, twee New York City wijnhandelaren. De Emersons, Finger Lakes wijnboeren zelf, begrepen de hoge kwaliteit van de wijn van Mr. Jaques en gebruikte het om een blend van wijn te verbeteren van een organisatie genaamd de Broederschap van het nieuwe leven - een experiment van een utopische samenleving in de Hudson Valley. Toen de familie Emerson de controle overnam van de Washingtonville wijnmakerij, noemden ze het Brotherhood, een naam die het vandaag nog steeds met trots draagt. De familie Emerson beheerde Brotherhood tot de drooglegging. In 1921, kocht Louis Farrell het wijnhuis en de grote voorraad miswijn. Hij verkocht wijn voor religieuze ceremonies gedurende de drooglegging, die uiteindelijk werd ingetrokken in 1933. Het werd opgemerkt dat de geestelijke bevolking in het gebied aanzienlijk groeide in deze periode.

 

Een samenwerkingsverband van ondernemers kocht de wijnmakerij in 1987, waaronder een prominente wijnmaker uit Chili, de heer Cesar Baeza. Baeza, internationaal erkend als een meester blender, leraar in wijn en wijnmakerij consultant, stelde voor om premium New York wijnen te maken en het omzetten van Brotherhood in een van de beste wijnhuizen in NY State. Na een rampzalige brand in 1999, had Brotherhood een slechte periode tot 2005, toen de heer Baeza een nieuw partnerschap vormde met twee wijnmaker families uit Chili. De Castro en Chadwick families hebben diepe wortels in de beroemde wijngebieden van de Maule Valley, in de buurt van San Clemente, waar ze honderden hectaren vinifera druiven verbouwen, samen met andere vruchten.

 

De nieuwe Raad van Bestuur is begonnen met een massaal restauratie en renovatie programma op Brotherhood wat inhoudt een upgrade van apparatuur, wijngaard overnames, de aanplant van nieuwe wijnstokken en een verbouwing van het wijnhuis, aandacht gevend aan het engagement van de partners om de kwaliteit te verbeteren.

 

TOP

 

 

Fox Run, USA, New York State

 

Fox Run ligt hoog op Torrey Ridge, met uitzicht op een van het laagst gelegen deel van Seneca Lake. Met vijftig acres op het oosten gelegen wijngaarden op glaciale bodem, produceert het wijnhuis een opmerkelijke reeks van lage productie en expressieve landgoed wijnen. Inheemse druivensoorten hebben de Finger Lakes op de kaart gezet anderhalve eeuw geleden, en Frans-Amerikaanse hybriden, geteeld voor weerstand tegen de kou, hebben nog steeds een belangrijke niche rol in de regio. Maar de eigenaren, Scott en Ruth Osborn zijn ervan overtuigd dat niet-hybride Europese vinifera druiven genoeg wijn opbrengst kunnen genereren om Finger Lakes in de gelederen van 's werelds top wijnproducenten te kunnen zetten. Al meer dan een eeuw was Fox Run een melkveebedrijf. De eerste druiven werden geplant in 1984 en het zuivelbedrijf uit het Burgeroorlog-tijdperk werd omgebouwd tot een wijnhuis in 1990- drie jaar voordat Scott Osborn het roer over nam. In nauwe samenwerking met wijnmaker Peter Bell en de wijngaard manager John Kaiser, zijn de Osborn´s toegewijd aan een programma van minimale interventie inzake de druiven. Met duurzame praktijken, zowel in de wijngaard als in de kelder, houdt Fox Run zich aan een lage impact agrarische filosofie - het beschermen van de diverse ecosystemen die aanwezig zijn op het land en de ongerepte wateren van Seneca Lake. In 1996 werd een nieuwe wijn faciliteit voltooid met state-of-the-art mogelijkheden en uitzichten op Seneca Lake die ongeëvenaard blijven.

 

In 2001, herontwierpen de architecten Jim Durfee en Scott Hemenway  de oorspronkelijke zuivel schuur, door het creëren van een nieuw wijn centrum en proeflokaal dat het oorspronkelijke rustieke karakter behield, terwijl het voordeel bleef van het prachtige panoramische uitzicht op Seneca Lake. De originele kelder voor de vaten bleef de kern van het ontwerp uit 2001, met behoud van het fantastische karakter van de houtskeletbouw en de grote ruimte. Grenen planken vloeren en houten detaillering gaven een uitbreiding van de "Finger Lakes" stijl en een groot stenen terras strekt zich uit achter het gebouw. Het indrukwekkende wijn centrum beschikt ook over een markt en een café waar bezoekers speciale producten van New York state kunnen aanschaffen of even te gaan zitten en te proeven van diverse signatuur Fox Run wijnen, goed afgestemd om ook selecties kazen van de lokale boerderijen te proeven en andere specialiteiten .

 

In 2012 werd Fox Run Vineyards een familiebedrijf. Scott en Ruth Osborn, samen met Kathleen en Albert Zafonte, Ruth Osborn's zus en zwager zetten de koers uit voor een spannend nieuw hoofdstuk. "We zijn onze erfenis aan het herdefiniëren", zegt Scott Osborn. "Het team is hier goed op elkaar ingespeeld.  Onze veelgeprezen senior wijnmaker, Peter Bell, die heeft toegezien op 18 wijnjaren van het wijnhuis en John Kaiser, onze wijngaard manager, zijn begonnen met de ontwikkeling van de wijngaarden in 1984 - nog voordat ik dit prachtige eigendom onder ogen kreeg. We zijn allemaal enthousiast over de toekomst hier en onze focus zal zijn toegespitst op de signatuur wijnen van het wijnhuis. "

 

Het wijnhuis produceert jaarlijks 15.000 dozen. De variëteiten die Fox Run Vineyards heeft aanplant zijn: Riesling, Chardonnay, Gewurztraminer, Lemberger, Cabernet Franc, en Pinot Noir.

 

TOP

 

Copyright - Triple W, tel. +31 6 38 26 11 20, e-mail info@triplewines.com